Psykoterapi – individuel samtale og parterapi

Individuel terapi

I psykoterapien fokuseres der på at afdække uhensigtsmæssige tanke-, følelses- og handlingsmønstre, som gennem biografien er tillært.

Psykoterapien henvender sig til alle, der har brug for at få hjælp til fx:
Angst
Chok
Traumer
PTSD
Mindreværd
OCD
ADHD
Stress
Depression
Søvnproblemer

Hvor tungt er et glas med vand? Mellem 200 og 500 gram? Den absolutte vægt er ligegyldig. Det kommer an på, hvor længe man holder det.
Hvis man holder det i et minut, er det ikke noget problem.
Hvis man holder det i en time, vil man få ondt i armen.
Hvis man holder det en hel dag, vil armen blive følelsesløs og lammet.
Lige meget hvor længe man holder glasset, vil vægten ikke ændres, men desto længere man holder det, desto tungere vil det føles.

Vores tanke-, følelses- og handlingsmønstre er ligesom glasset: Tænk på tingene i kort tid, og de vil intet betyde. Tænk på dem lidt længere tid, og de vil begynde at gøre ondt. Og hvis du tænker på dem hele dagen, vil du føle dig lammet – og ude af stand til at ændre noget som helst.

Husk at stille glasset fra dig!
Jeg kan hjælpe dig med at stille glasset fra dig.
Ring på tlf.: 7170 1203

Hvordan foregår en behandling med psykoterapi?

Jeg vil hjælpe dig med at “kortlægge” de uhensigtsmæssige mønstre, som i dag er en hæmsko – lige som glasset. Vi ser sammen på barndommen, ikke for at grave deri, men for at se hvordan barndommens mønstre har bevirket nutiden. Sammen kan vi forvandle disse nutidige handlingsmønstre.

Parterapi

Problemer i parforholdet skyldes ofte, at man glemmer at se modparten som vedkommende ER, mangel på gensidig forståelse og accept af forskellighed, og at man ikke evner at se verden fra den andens perspektiv.

Ovennævnte slider selvsagt på begge parter og det kan få indflydelse på ens almene velbefindende, familieliv og arbejdsliv. Mange føler, at de kører i ring og mangler et skub til at skabe nye tanke- og handlingsmønstre, så de kan genfinde forståelse, nærvær og indføling – kort sagt genfinde kærligheden til hinanden.

Hvordan foregår behandlingen?

Et typisk terapimøde består af, hvad der er centralt for parret lige nu og en indledende samtale om, hvordan det går eller er gået siden sidst, hvilke problemer der har været, hvilke erfaringer er der, når det virker. Der laves en aftale om hjemmearbejde til næste gang.